Scalda-studenten strijden tijdens NK brood- en banketbakken

7 april, 2015
Scalda-studenten strijden tijdens NK brood- en banketbakken

Op woensdag 8 april strijden de Scalda-studenten, Gerben de Looff , Elmar Schoote en Kayleigh Segers, om de titel Nederlands Kampioen Broodbakker, Zelfstandig werkend Broodbakker en Zelfstandig werkend Banketbakker tijdens het NK in Wageningen. Tijdens dit kampioenschap moeten zij binnen vijf uur tijd met andere studenten uit het land in competitieverband hun producten maken. Het NK vindt plaats in het gebouw van de Vakschool Wageningen.

Rond de klok van 8:00 uur gaan de deuren van de Vakschool open, een uur later start de voorzitter de wedstrijddag voor de deelnemers. Als het startsein wordt gegeven krijgen zij vijf uur de tijd om hun producten klaar te maken. Na vijf uur mogen de deelnemers alleen nog hun werkveld opruimen en hun eindresultaat etaleren. 

Behalve een lint, een medaille, een oorkonde en de eer kunnen de kampioenen een mooi vervolg verwachten. Degene die tijdens dit NK het hoogste aantal punten scoort wacht een mooie prijs: de AB Mauri Award.

Op voordracht van de Stichting Jeugdvakwedstrijden kunnen de kampioen van Nederland in de klasse zefstandig werkend banketbakker en de tweede en derde prijswinnaar in het najaar van 2015 meedoen aan de wedstrijd om de "Gouden gard".  De winnaar in de klasse banketbakker kan in het najaar van 2015 meedoen aan de wedstrijd "de talentenprijs 2015"