Scalda studenten promoten “ietsjes minder vlees”

26 november, 2015

Donderdagmiddag 26 november delen tweedejaars studenten van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie vanaf 12 uur vegetarische snacks uit op de Weekmarkt in Middelbrug. Met deze actie vragen de studenten aandacht voor de impact van vleesconsumptie op het milieu. Minder vlees eten is namelijk één van de effectiefste manieren om klimaatsverandering tegen te gaan.

De studenten maakten afgelopen periode kennis met diverse ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door deze ervaring zijn de studenten gaan denken over de gevolgen van hun eigen consumptiepatroon voor het milieu. De productie en consumptie van vlees is de belangrijkste bijdrage aan de opwarming van de aarde. Deze boodschap is volgens veel studenten nog te veel ongehoord.

De studenten willen hier verandering in brengen. Zodoende promoten zij met hun kookkunsten en een korte fotoquiz de vegetarische keuken bij het winkelend publiek op de Weekmarkt.