Scalda studenten organiseren activiteiten voor NLdoet

26 maart, 2015

Scalda studenten organiseerden op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart verschillende activiteiten voor NLdoet. Zo’n 150 studenten van Scalda zijn actief tijdens deze nationale vrijwilligersdagen.

Derdejaarsstudenten van Scalda College voor Toerisme organiseren in groepjes van drie, vanuit hun eigen evenementenbureau Inspira Events, verschillende projecten voor NLdoet. Hierbij sturen zij eerste- en tweedejaarsstudenten aan die zorgen voor de uitvoering van de diverse activiteiten. De voorbereidingen vinden op school plaats maar de activiteiten zijn op diverse locaties in heel Zeeland. Zo gaan de studenten onder andere aan de slag met een verwendag voor ouderen in Ossendrecht, activiteiten met en van chocolate lovers in Middelburg, activiteiten voor kinderen in de bibliotheek in Middelburg, fruitcocktails maken met kinderen voor ouderen, het opknappen van de stadstuin in Middelburg, beautymiddag in een bejaardentehuis, activiteiten in het Muzeeum en het opzoomeren van een school in Goes.

Inspira Eventz is een evenementenbureau opgericht door studenten van Scalda College voor Toerisme in Middelburg. De studenten van Inspira Eventz leren hier in een praktijksituatie om goed samen te werken en leiding te geven door middel van projecten van externe opdrachtgevers. Dit is een onderdeel van hun examen.

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. In de 2014 editie van NLdoet waren op 21 en 22 maart 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.600 klussen, een recordaantal.