Scalda Studenten maken ‘aftermovie’ Introfestival Zeeland

14 september, 2017

De gemeente Middelburg telde zo’n 3000 jongeren die dinsdagavond 5 september uit hun dak gingen. In de binnenstad van Middelburg vond de eerste editie van het Introductiefestival in Zeeland plaats met in de line up een groot aantal artiesten zoals Jebroer, The outsiders, Pep & Rash, The Partysquad, Egbert (Live) and many more! Je kon het festival gratis betreden. Het doel van het festival is Zeeland tot een aantrekkelijkere provincie maken om te studeren en Middelburg op de kaart te zetten als onderwijsstad.

Twee studenten van Scalda, één van Mediavormgeving en één van Marketing en Communicatie, waren dinsdagavond aanwezig bij het festival om beelden op te nemen voor een super vette aftermovie. Ze mochten backstage, onstage, in het publiek en voor het podium om vast te leggen hoe de jongeren uit hun dak gingen. Heb je de video nog niet gezien? Bekijk hem snel hier!

Om 17 uur gingen de remmen los en kon het feest beginnen met zowel lokaal als (inter)nationaal bekende artiesten. Het programma was verdeeld over twee podia met op de op de mainstage verschillende dance acts en op plein 140 werd er vooral techno geprogrammeerd.

Het festival was om 23:00 afgelopen zodat de studenten eventueel met het openbaar vervoer naar huis konden. De festivalgangers uit Zeeuws-Vlaanderen konden voor tien euro een ticket bestellen voor een speciale bus die op verschillende plekken in Zeeuws-Vlaanderen stopte. Voor de achterblijvers was er om 23:00 uur nog een afterparty in Poppodium De Spot met het Brabantse DJ-collectief de Banganagangbangers.

De coördinatie van het evenement lag in de handen van Middelburg800. Het evenement werd uitgevoerd door You-Dance, bekend van het organiseren van het evenement City of dance, wat ook in Middelburg plaatsvindt. Er werd bij het organiseren van het Introfestival Zeeland  nauw samengewerkt met University College Roosevelt, Hogeschool Zeeland en Scalda.