Scalda studenten koken met basisschoolleerlingen voor Middelburg 800

28 maart, 2017

Op donderdag 30 maart gaan Scalda studenten samen met basisschoolleerlingen koken in het kader van Middelburg 800. Dit jaar viert Middelburg namelijk dat zij 800 jaar stadsrechten hebben. Als stad van de vrijheden is hier het thema kinderrechten voor uitgekozen.

Op 30 maart wordt er specifiek aandacht gevraagd voor het recht op gezonde en eerlijke voeding. Daarom wordt er, in samenwerkingen met Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, een kinderkookatelier georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit heel Walcheren. De Scalda studenten gaan samen met de basisschoolleerlingen heerlijke gezonde hapjes maken voor de kinderconferentie die plaatsvindt in de receptie burgerzaal van het  stadhuis van Middelburg.                                                                                                                         

Het thema kinderrechten van Middelburg 800 sluit zeer goed aan bij het al bestaande project ‘Gezonde start, gezonde toekomst’ van de Rotary Middelburg. Het gehele jaar door worden er door UNICEF lessen verzorgd aan basisscholen en door middel van deze activiteiten wordt de aandacht hiervoor vergroot. Rotary Middelburg zorgt ook voor de organisatie van het kinderkookatelier.

In het kader van het thema kinderrechten zijn er ook andere activiteiten georganiseerd zoals een bezoek aan het Europees Parlement (8 februari) en een kinderconferentie (29 maart). Middelburg wil niet alleen dit jaar meer aandacht besteden aan het thema, maar een meer jaarlijks terugkerend educatief programma realiseren voor basisschoolkinderen met tweejaarlijks de uitreiking van de kinderrechten award.