Scalda studenten helpen GGD Zeeland met vaccineren

19 mei 2021
corona vaccinatie

Studenten van de Scalda opleidingen Doktersassistent en Mbo-Verpleegkunde helpen GGD Zeeland op Covid-19 vaccinatielocaties in heel de provincie. Op deze manier leveren de studenten een bijdrage aan de opschaling van de vaccinering. De studenten doen er veel ervaring mee op én hebben direct een hele zinvolle stage.

GGD Zeeland had via ViaZorg, de netwerkorganisatie voor zorg en welzijn in Zeeland, een oproep gedaan voor extra personeel op de vaccinatielocaties in Goes, Middelburg en Terneuzen. In eerste instantie vroegen zij om verpleegkundigen. Scalda zag echter een mooie kans aangezien vaccineren ook in de opleiding Doktersassistent aan bod komt en nam contact op. GGD Zeeland is blij met het aanbod van studenten die hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Voordat de studenten aan de slag mochten bij de GGD, hebben zij een scholingstraject op school doorlopen waarbij zij zowel extra theorie- als praktijklessen hebben gekregen. Na dit extra opleidingstraject op school kunnen de studenten als bekwaam geregistreerd worden door de GGD en mogen ze aan de slag op een Covid-19 vaccinatielocatie. Daar kijken zij eerst nog mee met een medewerker van de vaccinatielocatie, daarna voeren ze zelf de handelingen ‘vaccineren’ en ‘optrekken’ uit. Voor de studenten is het een mooie manier om hun stage in te vullen en ervaring op te doen.

In totaal zijn er zo’n 20 studenten van de opleidingen Doktersassistent en Mbo-Verpleegkunde die stage lopen bij GGD Zeeland. Zij worden elke week ingezet in Goes, Middelburg of Terneuzen. Het gaat om de periode tot de zomervakantie, met de mogelijkheid om daarna als vakantiekracht te blijven werken op de vaccinatielocaties.

Fleur Duijnkerke (foto) is een van de studenten die stageloopt bij GGD Zeeland. Fleur volgt op dit moment de opleiding Doktersassistent in de BOL-variant (school en stage). Ze stapt binnenkort over naar BBL (werken leren) en gaat werken bij het AdRZ. Ze vindt het echter zo leuk bij de GGD, dat ze graag naast haar studie bij de GGD wil blijven werken. De GGD is erg tevreden over Fleur en dus zeer blij dat ze naast haar studie ook nog bij hen blijft.

Omhoog