Scalda studenten geven workshops kraamzorg op Het Goese Lyceum in samenwerking met Kraamcentrum DAT

4 maart 2020
kraamzorg workshop

Scalda, Het Goese Lyceum en Kraamcentrum DAT slaan de handen in een om meer aandacht te krijgen voor het werken in de Kraamzorg. Daarom geven Scalda studenten en docenten samen met medewerkers van Kraamcentrum DAT op 10 maart workshops aan leerlingen van Het Goese Lyceum, locatie Bergweg. Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met kraamzorg en wellicht hun interesse te wekken voor een vervolgopleiding in die richting.

Het is bekend dat de vraag naar personeel in de zorg heel groot is. Minder bekend is dat dit ook geldt voor personeel in de kraamzorg. Vanuit kraamzorginstellingen is de vraag gekomen hoe er meer studenten opgeleid kunnen worden voor deze branche. Daarom hebben Scalda, Het Goese Lyceum en DAT besloten een samenwerking aan te gaan en starten zij met deze workshops voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Als de leerlingen van Het Goese Lyceum interesse hebben in de kraamzorg dan kunnen zij bij Scalda een brede opleiding Maatschappelijke zorg / Verzorgende-IG volgen. Binnen de opleiding bestaat de mogelijkheid om stage te lopen in de kraamzorg. Na het eerste jaar kiezen studenten voor een richting binnen de opleiding, maatschappelijke zorg of verzorgende-IG. Een combinatie is ook mogelijk. Na afronding van de opleiding kunnen de studenten aan de slag in de kraamzorg of andere zorg gerelateerde branches.

Omhoog