Scalda studenten door naar NK brood- en banketbakken in 5 van de 7 klassen

21 februari 2020
vakwedstrijden banket

Op donderdag 20 februari vonden er op Scalda locatie Podium in Middelburg de Regionale vakwedstrijden Brood- en Banketbakken plaats. Scalda studenten gingen de strijd aan met studenten van Curio uit Breda. De Scalda studenten van de Brood- en Banketopleidingen wisten in 5 van de 7 categorieën de eerste prijs te bemachtigen.

De studenten konden strijden in 7 klassen: Uitvoerend broodbakker, Uitvoeren brood- en banketbakker, Uitvoerend banketbakker, Zelfstandig werkend broodbakker, Zelfstandig werkend banketbakker, Zelfstandig werkend brood- en banketbakker en Patissier. Aan de klasse Patissier namen geen Scalda studenten deel. Niels van der Have, Stefan Verlinde, Puck den Toonder, Lisenka van Beers en Corne de Visser zijn eerste geworden in hun klasse. Daarnaast hebben Scalda studenten vijf derde prijzen en één tweede prijs in de wacht gesleept.

De regiokampioenen mogen op woensdag 15 april hun strijd voortzetten tijdens de landelijke finale, het NK brood- en banketbakken, in Wageningen. Bij dit kampioenschap moeten de deelnemers binnen vijf uur de producten maken.

Nederland vaardigt vervolgens twee kandidaten af voor de Europese vakwedstrijd. Deelnemers aan het Nederlands kampioenschap in de klasse zelfstandig werkend broodbakker krijgen de gelegenheid om zich via een speciale selectiewedstrijd te kwalificeren voor deze Europese strijd.

vakwedstrijden brood banket
Omhoog