Scalda studenten doneren €2444 aan plaatselijke goede doelen

17 februari, 2017

Op vrijdag 17 februari hebben derdejaarsstudenten van Scalda College voor Uniformberoepen cheques uitgereikt aan Stichting D’r Bie én het G-elftal van VV Zeelandia. De uitreiking vond op speciale wijze plaats op de Scalda locatie Ravensteijnweg in Middelburg.

Verschillende spelers van VV Zeelandia waren tijdens de uitreiking aanwezig om er samen met de studenten van Scalda College voor Uniformberoepen een leuke en sportieve middag van te maken. De derdejaarsstudenten reikten vervolgens de cheques met een totaal waarde van €2444,- uit aan de afgevaardigden van de goede doelen.

De studenten hebben gekozen voor twee plaatselijke goede doelen omdat zij, en ook de docenten van Scalda College voor Uniformberoepen, het belangrijk vinden om hun steentje bij te dragen in de regio. De studenten en docenten van Scalda College voor Uniformberoepen zijn regelmatig in het straatbeeld van Middelburg te zien omdat zij ook veel buiten de muren van Scalda leskrijgen. Met hun goede doelen actie willen ze iets terugdoen voor de inwoners van Middelburg.

In het kader van het vak Burgerschap én om het sociaal besef van de studenten te prikkelen en te vergroten, organiseerden de studenten van Scalda College voor Uniformberoepen op 13 december vorig jaar een veelvoud aan activiteiten waarmee zij uiteindelijk het geld opgehaald hebben voor de twee regionale goede doelen. Zo werden er allerlei etens- en drinkwaren verkocht, werden er klusjes gedaan tegen een kleine vergoeding én werden er legen flessen ingezameld. De acties vonden in heel Zeeland plaats.