Scalda-student wint zilver op NK brood- en banketbakken

12 april, 2016

Scalda-student Natalie Manintveld (20) uit Rockanje heeft de tweede prijs weten te bemachtigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Brood en Banketbakken. De Scalda-student Jan van Harberden (17) uit Melissant, viel helaas buiten de prijzen. 

Op dinsdag 5 april gingen tientallen mbo studenten in zes verschillende brood- en banketklassen de strijd met elkaar aan in Wageningen. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij.

Alle kandidaten kregen op het Rijn IJssel College in Wageningen vijf uur de tijd om de producten te maken. Bij de regionale voorrondes hadden zij minimaal 70 punten behaald waarmee zij zich kwalificeerden voor dit kampioenschap. 

Juryoordeel
De jury was onder de indruk van de eindresultaten. Wietse Schiere en Daan Hesseling van het BoulangerieTeam keurden de broodklassen. “De producten waren goed. Het zag er niet alleen goed uit, maar ook de smaken waren lekker en verrassend”, zo lichtte Meester Boulanger Wietse Schiere toe. Christiaan van der Vegt keurde samen met Jacques van Bragt, Hans Heiloo en Hans Hulshorst in de overige brood- en banketklassen. “De verschillen tussen wel of geen prijs halen waren klein vandaag. Jullie hebben mooie producten gemaakt. Ga zo door en doe vooral mee aan andere mooie vakwedstrijden binnen de branche zoals de Talentenprijs en de Gouden Gard", aldus Van der Vegt.