Scalda student tweede tijdens Master Chef Competition in Hong Kong

20 september 2017

Scalda student Kalai van Vossen heeft de tweede plek weten te bemachtigen tijdens de World Master Chef Competition for Cantonese Cuisine in Hong Kong.

Vanaf zaterdag 2 september tot en met zondag 11 september verbleef Kalai, samen met het Nederlandse team wat met hem mee ging, in Hong Kong. Het was aan Kalai om tijdens de wedstrijd Nederland te vertegenwoordigen én Nederlandse producten te integreren in het Chinese kookmenu. Hij gooide hoge ogen en wist, samen met zijn team, de tweede plek te bemachtigen.

Kalai volgt de opleiding Zelfstandig werkend kok bij Scalda en kreeg de kans om mee te gaan naar Hong Kong en daar deel te nemen aan de wedstrijd tijdens een gastles Aziatische keuken. De gastles werd gegeven door Master Chef Tim Kan. Kalai blonk uit tijdens de gastles waarop Kan hem vervolgens uitnodigde om mee te doen aan de voorrondes voor de finale kookwedstrijd.

De wedstrijd, 2017 World Master Chef Competition for Cantonese Cuisine (WMCCCC), heeft het doel om chefs vaardigheden en technieken uit te laten wisselen en om de Kantonese keuken meer bekendheid te geven over heel wereld.De wedstrijd wordt georganiseerd door de ‘’World Master Chefs Association for Cantonese Cuisine (WMACC). Het is een internationale organisatie die de Kantonese keuken wilt promoten, een internationaal kookplatform wilt creëren en de kwaliteit van de Kantonese keuken wilt verbeteren. Er deden meer dan 40 landen uit Europa, Amerika, Azië en Australië mee. Dit zijn chefs vanuit de hele wereld waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan, Korea en nog tientallen andere landen. Master Chef Tim Kan is benoemd tot ‘’Ambassadeur voor WMCCCC 2017 in Europa’’.

Omhoog