Scalda student Mireille Zuidweg verdient tweede plaats in kwalificatiewedstrijd NK Kappen

20 januari, 2017

Woensdag 18 januari was Scalda (locatie Bessestraat) de eretribune voor één van de drie kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes voor de opleiding ‘Allround Kapper’. Mireille Zuidweg van Scalda verdiende een tweede plaats in de wedstrijd. Scalda student Ayca Grim zat nét niet in de top 3: zij werd vierde. Mireille en Ayca wachten nu in spanning af of ze door mogen naar het Nationaal Kampioenschap op 16 tot en met 18 maart in RAI Amsterdam.

Op 27 januari vindt de laatste kwalificatiewedstijd voor het NK Kappen plaats en zijn de behaalde punten doorslaggevend voor het al dan niet deelnemen aan de nationale finale! Tijdens de finale van Skills Heroes strijden de beste 8 mbo-studenten van Nederland voor de titel van “Beste kapper van Nederland” om vervolgens mee te gaan naar de wereldfinale van WorldSkills in Abu Dhabi!

Korte terugblik Kwalificatiewedstrijd NK Kappen bij Scalda
Afgelopen woensdag stond de kappersafdeling van Scalda in Goes volledig in het teken van Hollywood, de MTV Music Awards en ‘celebrities’. Maar, in plaats van Justin Bieber of Katy Perry, was het nu aan de kapper-studenten van 5 verschillende mbo-scholen om hun skills te ‘showen’. Scalda studenten Mireille Zuidweg en Ayca Grim namen het op tegen 8 studenten van het Da Vinci College, ROC Tilburg, ROC West-Brabant en het Albeda College.

De tien deelnemers kregen de opdracht om een mannelijk en vrouwelijk model te knippen, stylen en aan te kleden, aan de hand van een zelfgemaakt moodboard, geïnspireerd op beroemde persoonlijkheden. Tijdens een spetterende catwalk presentatie in de stijl van de MTV Music Awards showden de 10 deelnemende studenten én hun modellen het eindresultaat. De kapsters en hun modellen werden in een volle zaal met familie, vrienden en medestudenten toegejuicht. Een daverend applaus volgde na de show! De studenten hebben ontzettend hard gewerkt voor het mooiste resultaat en zijn een hele bijzondere ervaring rijker!

“Er komt een droom uit”, aldus Mireille Zuidweg over haar deelname aan Skills Heroes. Wij bedanken docenten Jolien den Toonder en Thamara Riedijk voor de organisatie van de kwalificatiewedstijd van Skills Heroes bij Scalda. Ook bedanken we alle deelnemers, vrijwilligers en de jury!

De dagwinnaars van deze kwalificatiewedstrijd waren:
1. Ilonca Cardoso Caixeirinho (ROC Tilburg)
2. Mireille Zuidweg (Scalda)
3. Kimberley van Oudheusden (Da Vinci College) 

 

Bekijk hier de foto’s van de kwalificatiewedstrijd op 18 januari bij Scalda

Bekijk hier het artikel van de PZC “Scalda studente verovert tweede plek in kwalificatiewedstrijd NK Kappen”

 

Bekijk hier een video impressie van de PZC