Scalda start Praktijkroute Economie in Zeeuws-Vlaanderen

30 januari, 2018

Met ingang van schooljaar 2018-2019 starten we in Zeeuws-Vlaanderen met de Praktijkroute Economie. De Praktijkroute Economie houdt in dat de studenten vanaf dag één starten in de praktijk en niet meer op een schoollocatie komen. De studenten worden in het bedrijf gecoacht door een coach van Scalda en een praktijkopleider van de organisatie.

De samenleving verandert razendsnel. Het is belangrijk dat het beroepsonderwijs daarin meebeweegt. Tegenwoordig moeten afgestudeerde mbo-studenten heel flexibel zijn om nu en in de toekomst een passende plek in de samenleving in te nemen. De praktijkroute vormt studenten en traint hen in zelfverantwoordelijkheid. In het bedrijf leert de student altijd de nieuwste kennis, inzichten en vaardigheden aan.  

Deze modernere vorm van leren krijgt landelijk steeds meer aandacht. Het biedt studenten verschillende voordelen: er is geen minimumaantal studenten nodig, de student leert op maat hoe het werkelijk gaat in een bedrijf, studenten uit de regio Zeeuws-Vlaanderen krijgen weer voldoende keuzemogelijkheden en het is geschikt voor meerdere doelgroepen. Je kunt je al aanmelden voor een opleiding in de Praktijkroute Economie. Je kunt de Praktijkroute Economie volgen in de volgende opleidingen: 

Leren in de Praktijkroute Economie is maatwerk. Afhankelijk van je instroomniveau, je voorkennis en je inzet kun je korter of langer doen over de opleiding dan dat er in het ‘gewone’ onderwijs voor staat. Een niveau 4 opleiding duurt normaal 3 jaar. In de Praktijkroute Economie kun je je diplomeren als je er klaar voor bent. Sommigen zullen er 2 jaar voor nodig hebben, anderen 2,5 jaar en het kan ook zijn dat je er 3,5 of 4 jaar over doet.