Scalda start inburgerings- en NT2 lessen in Tholen

7 december, 2018
Scalda foto opleiding Inburgering Staatsexamen I en II

Scalda start met inburgerings- en NT2 lessen in Tholen. Op 11 december vinden de eerste lessen plaats op de nieuwe locatie aan de Zoekweg 2b in Tholen.

Inburgeringstrajecten bij Scalda
Met het Blik op Werk Keurmerk is Scalda gecertificeerd om inburgeringstrajecten aan te bieden. Voor aanvang van het traject krijgt men een intake. Tijdens de intake wordt gekeken in welke groep de cursist het beste past.

De trajecten die Scalda aanbiedt, zijn:

  • Alfabetiseringstraject;
  • Inburgeringstraject;
  • Staatsexamen I en II.

Gedurende het inburgeringstraject werkt men in een eigen tempo en op het eigen niveau. Een mentor begeleidt de cursist het gehele traject. Scalda beschikt over alle moderne leermiddelen zoals computers en de nieuwste lesmethodes. In de lessen worden de vier vaardigheden lezen, schrijven, begrijpen en spreken getraind aan de hand van thema’s die dicht bij de belevingswereld van de student staan. Denk hierbij aan kennismaken, familie, media, openbaar vervoer, Nederlandse cultuur en gewoonten, weer, wonen en werken, hobby’s en vrije tijd.Om de spreekvaardigheid te vergroten, en de cursist zo snel mogelijk wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving, probeert Scalda de cursist aan een taalmaatje te koppelen. Het doel is om mensen te begeleiden naar zelfstandigheid binnen de Nederlandse maatschappij.

Blik op Werk keurmerk
Scalda voldoet aan alle algemene toetsingscriteria zoals klanttevredenheid en het slagingspercentage. Blik op Werk heeft dit geconcludeerd op basis van tevredenheidsonderzoeken, gehouden onder inburgeraars en op basis van de examenresultaten. Ook de slagingspercentages liggen bij Scalda ruim boven de landelijke norm.

Meer informatie of aanmelden?