Scalda reikt eerste diploma’s fietscursus uit

18 februari, 2016

Middelburg -  Woensdag 17 februari heeft Scalda College voor Educatie de allereerste  Bewijzen van Deelname aan de cursisten van de fietscursus uitgereikt. De afgelopen periode hebben Scalda studenten én niet Scalda studenten, die nooit hebben leren fietsen, deelgenomen aan de cursus. De uitreiking vond plaats op de Scalda locatie aan de Ravensteijnweg in Middelburg.

Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers hebben de cursisten buiten geoefend en werden met kleine stapjes vaardigheden aangeleerd om de techniek van het fietsen onder de knie te krijgen. De cursisten leerden technisch fietsen en zich te handhaven in het verkeer, een belangrijk aspect hierbij is de kennis van de verkeersregels en het toepassen van die regels.

De gemotiveerde cursisten waren erg enthousiast over het volgen van de cursus met als mooi eindresultaat het Bewijs van Deelname.

Begin maart start de nieuwe fietscursus van Scalda. Er is nog plek over voor nieuwe cursisten. De fietscursus bestaat uit 15 lessen. Waarvan één uur praktijk (buiten oefenen) en één uur theorie (verkeersregels en situaties herkennen die in de praktijk voorkomen). De cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend aan maximaal vier cursisten en op de woensdagochtend aan maximaal vijf cursisten. Tijd: van 09.30 tot 11.30 uur. Locatie: Scalda, Ravensteijnweg 1 in Middelburg.

Voor deelname aan de cursus is een WA verzekering verplicht. De kosten voor de gehele cursus voor niet Scalda studenten zijn €25,-.

Belangstellenden voor de fietscursus kunnen e-mailen naar [email protected]