Scalda organiseert regionale voorronde NK brood- en banketbakken

21 februari, 2017
Scalda-studenten strijden tijdens NK brood- en banketbakken

Donderdag 23 februari vinden de jeugdvakwedstrijden brood- en banketbakken van regio Zuid/West plaats bij Scalda locatie Podium in Middelburg. Studenten van Scalda College voor Brood en Banket en het Cingel College uit Breda zullen strijden voor de winst in zes verschillende categorieën.

In totaal strijden er die dag zo’n 80 studenten om de titel in de categorieën: Uitvoerend broodbakker, Uitvoerend brood- en banketbakker, Uitvoerend banketbakker, Zelfstandig werkend broodbakker, Zelfstandig werkend banketbakker en Patissier. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. Per categorie gaat er een winnaar of winnares met de titel vandoor.

De regiokampioenen die donderdag bekend gemaakt worden, mogen op dinsdag 4 april hun strijd voortzetten tijdens de landelijke finale, het NK brood- en banketbakken. Dit zal plaats vinden in Wageningen.

Nederland vaardigt vervolgens twee kandidaten af voor de Europese vakwedstrijd. Deelnemers aan het Nederlands kampioenschap in de categorie zelfstandig werkend broodbakker krijgen de gelegenheid om zich via een speciale selectiewedstrijd te kwalificeren voor deze Europese strijd.