Scalda organiseert regionale voorronde NK brood- en banketbakken

27 februari 2019

Op donderdag 28 februari vinden de jeugdvakwedstrijden brood- en banketbakken van regio Zuid/West plaats bij Scalda locatie Podium in Middelburg. Studenten van Scalda College voor Brood en Banket en het Cingel College uit Breda zullen strijden voor de winst in zes verschillende categorieën.

In totaal strijden donderdag 28 februari zo’n 45 studenten om de titel in de categorieën: Uitvoerend broodbakker, Uitvoerend brood- en banketbakker, Uitvoerend banketbakker, Zelfstandig werkend broodbakker, Zelfstandig werkend banketbakker en Patissier. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. Per categorie gaat er een winnaar of winnares met de titel vandoor.

De regiokampioenen mogen op dinsdag 9 april hun strijd voortzetten tijdens de landelijke finale, het NK brood- en banketbakken, in Wageningen.

Nederland vaardigt vervolgens twee kandidaten af voor de Europese vakwedstrijd. Deelnemers aan het Nederlands kampioenschap in de klasse zelfstandig werkend broodbakker krijgen de gelegenheid om zich via een speciale selectiewedstrijd te kwalificeren voor deze Europese strijd.

Omhoog