Scalda organiseert een ‘Rekenontmoeting’

10 juli, 2017

Rekenen verdient aandacht. Daarom heeft Scalda een Rekenbijeenkomst georganiseerd die op donderdag 7 september plaatsvindt op de Scalda locatie Bessestraat in Goes. Tijdens deze ‘Rekenontmoeting’ delen rekendocenten van verschillende vmbo-scholen, Scalda én andere belanghebbenden uit de regio hun kennis en vaardigden.

De zogenoemde ‘Rekenontmoeting’ wordt voor het eerst regionaal georganiseerd.
In een eerder contact tussen rekendocenten van Scalda en enkele vmbo instellingen werd duidelijk dat er behoefte is aan het geregeld delen van kennis en ervaring.
Dit is in het  belang van de leerling/student die probleemloos de overstap van vmbo naar mbo moet kunnen maken.

De deelnemende rekendocenten zullen op 7 september tussen 14:30 en 20:00 uur vier verschillende workshops volgen. Ter afsluiting volgt er een paneldiscussie. Er worden in totaal zeven workshops aangeboden. Deze gaan onder andere over hoe de rekenlessen leuker en interessanter gemaakt kunnen worden, aandacht voor zwakkere rekenaars of de professionaliteit van een rekendocent.

Na afloop krijgt iedereen een certificaat van deelname mee naar huis. Het belooft een heel leerzame dag te worden, waar veel kennis bij komt kijken.