Scalda op shortlist voor Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland

13 oktober, 2016

Scalda is één van de drie genomineerden voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland. Op 21 oktober maakt Pieter van den Hoogenband bekend wie van de drie genomineerden als Zeeuwse winnaar uit de bus komt. De winnaar neemt het  aan het eind van het jaar op tegen elf andere provinciale winnaars in de strijd om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland.

Onderwijs is mensenwerk. De kwaliteit van het onderwijs is gebaat bij een optimale en duurzame inzetbaarheid van de pakweg 900 medewerkers die hier met elkaar dag in dag uit aan werken. Daarom voert Scalda een vooruitstrevend beleid met veel praktische maatregelen en programma’s rondom de thema’s gezondheid, professionalisering, mobiliteit en flexibiliteit. Met het programma Enjoy, bijvoorbeeld, creëert Scalda bewustwording voor het belang van een gezonde leefstijl en worden medewerkers in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan activiteiten die gericht zijn op gezondheid en vitaliteit. 

“Voor ons is het natuurlijk allereerst van belang hoe onze eigen mensen tegen het werkgeverschap van Scalda aankijken”, aldus Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter van het College van Bestuur. “Maar het is natuurlijk wel een mooie opsteker dat Scalda op de Zeeuwse shortlist staat. Het betekent dat onze inspanningen op dit vlak door onze omgeving worden herkend en erkend”.

De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt.