Scalda ontvangt Portugese delegatie voor Zeeuws bezoek

26 maart 2019

Van 2 t/m 4 april brengt een delegatie uit Torres Vedras, Portugal een driedaags bezoek aan Zeeland voor excursies en het voeren van gesprekken bij verschillende 'hotspots' in onze provincie.

De Portugese delegatie wordt tijdens hun bezoek begeleid door docenten van Scalda College voor Toerisme en medewerkers van de betrokken partijen. De delegatie krijgt een gevarieerd programma voorgeschoteld dat tot stand is gekomen door samenwerking tussen Scalda, de Provincie Zeeland, de gemeentes Middelburg, Veere, Vlissingen en DOW.

Op dinsdag 2 april start het driedaags bezoek in Veere. De Portugese delegatie krijgt daar een rondleiding en gaat lunchen in "De Campveerse Toren". Ook wordt een bezoek gebracht aan de Noordzeehuisjes op het strand in Vrouwenpolder, Hotel Kaap West in Westkapelle en het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen.

Op woensdag 3 april brengt de Portugese delegatie de hele dag door in Middelburg. De start is in het oude Stadhuis, daar heet de gedeputeerde Jo-Annes de Bat de delegatie van harte welkom namens de provincie Zeeland. Daarna volgt een presentatie op de University College Roosevelt en vervolgens een rondleiding door de binnenstad. ‘s Avonds is er een diner in opleidingsrestaurant Puur à la Carte van Scalda. Dit diner wordt bereid en geserveerd door studenten van Scalda.

Op donderdag 4 april, de laatste dag van het bezoek, krijgt de delegatie een rondleiding bij DOW in Terneuzen. Als afsluiting staat een rondleiding en lunch in de Oesterij in Yerseke op het programma.

Het bezoek van de delegatie is onderdeel van een uitwisselingsprogramma tussen de Gemeente Torres Vedras en de Gemeentes op Walcheren en Scalda Locatie Podium, Middelburg. In maart 2018 bracht een delegatie van de Gemeente Veere alsmede enkele ondernemers en twee docenten van Scalda een bezoek aan een aantal bedrijven, scholen en overheidsinstellingen in Torres Vedras.

Vorige week bezocht een groep studenten van Scalda College voor Toerisme voor de vierde maal haar partnerschool ESCO in Torres Vedras. Ook komend schooljaar zullen er weer studentenuitwisselingen plaatsvinden tussen de beide scholen.

Omhoog