Scalda ontvangt Gezonde Schoolkantine Schaal

1 juli, 2016

Scalda heeft donderdag 30 juni tijdens de Schoolkantine Sterrendag in Breda de Gezonde Schoolkantine Schaal in ontvangst mogen nemen uit handen van de Stichting Voedingscentrum Nederland. De schoolkantines van alle Scalda-locaties voldoen daarmee aan de norm van het Voedingscentrum dat 75% van het aanbod bestaat uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf.

“We zijn natuurlijk enorm trots,”  vertelt Annet Bertram, manager van de Scalda Facilities BV ROyal Catering.  “Maar we zijn er nog niet. Ons doel is om de kantines van Scalda zo gezond mogelijk te maken. Daarbij streven we naar het behalen van de Zilveren schaal, want dan voldoet 80% van ons aanbod aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In deze kantines liggen de betere keuzes vooraan en opvallend in het zicht geplaatst, wordt fruit en groente aantrekkelijk gepresenteerd en water drinken gestimuleerd.”

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum, met als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Een gezonde schoolkantine bestaat voor minimaal 75% uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks). Scholen kunnen zelf de Schoolkantine Brigade inschakelen voor gratis advies op maat. 

ROyal Catering
ROyal Catering is een onderdeel van Scalda Facilities BV. De bedrijfsformule is gebaseerd op vier pijlers: Gezonde producten van hoge kwaliteit, duurzaamheid, acceptabele prijs en professionele service. In elke vestiging van Scalda levert ROyal Catering drie soorten dienstverlening: Bedrijfsrestaurant, koffiecorners frisdrank- en snoepautomaten en Banqueting.