Scalda is gezond!

19 januari 2017

Scalda, locatie Edisonweg, heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun studenten en medewerkers. Met het vignet laat de school aan studenten en hun ouders zien dat zij de gezondheid van studenten en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Woensdag 18 januari 2017 werd in de middagpauze tussen 12.00 en 12.30 uur een gevelbordje met daarop het logo Gezonde School, door een groep hardlopende studenten onder leiding van sportdocent André Stroo, overhandigd aan een van de directeuren van de Scalda Colleges voor Techniek en Design en Maintenance en Procestechniek. De overhandiging vond plaats op locatie Edisonweg 4a in Vlissingen.

Directeur Arold Versluys van de Scalda locatie Edisonweg is er trots op om een Gezonde School te zijn. “Vanaf 18 januari hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedere bezoeker zien dat onze school een gezonde school is!”

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Scalda voor actieve en gezonde studenten, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar studenten. Bovendien heeft Scalda speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Omhoog