Scalda en LFB openen ‘STERKplaats’ voor studenten met beperking

23 januari 2020

Scalda opent in samenwerking met LFB een STERKplaats op locatie Bessestraat in Goes. Op een STERKplaats worden werk- en leerplekken aangeboden voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken aan hun eigen ontwikkeling en leren op te komen voor andere mensen met een beperking.

De landelijke vereniging LFB staat voor belangenbehartiging door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze leiden mensen met een beperking op als ervaringsdeskundige en hebben oog voor ieders talent. Dat wil zeggen dat de STERKstudenten werk doen waar ze goed in zijn. Een coach helpt ze bij het zoeken naar hun talenten.

Op de STERKplaats in Goes leren mensen met een verstandelijke beperking door een aanbod van verschillende activiteiten en bijeenkomsten om zelfstandiger te worden en aansluiting te vinden bij mensen zonder beperking. Er is gekozen voor de Scalda locatie in Goes omdat daar opleidingen in de branche Zorg en Welzijn worden gegeven. Er is dus een duidelijke link met het toekomstige werkveld van de Scalda studenten.

Het openen van de STERKplaats in Goes is ook de Scalda studenten zeer waardevol. STERKstudenten met een verstandelijke beperking doen namelijk mee in het onderwijsprogramma van de Zorg en Welzijn opleidingen. De studenten van Scalda en de STERKstudenten leren op deze manier mét en ván elkaar. Daarnaast worden er stageplekken aangeboden voor Scalda studenten. Al vroeg in de opleiding krijgen de studenten een beter beeld van mensen met een verstandelijke beperking. Dit heeft grote invloed op de ontwikkeling van hun beroepshouding en het kiezen van een uitstroomprofiel.

Omhoog