Scalda en HZ-studenten worden duurzaamheidsambassadeurs

7 november, 2017

 17 studenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences starten met Finding ROOTS en worden klaargestoomd tot duurzaamheidsambassadeur. Het project daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld.

Maandag 30 oktober jl. ging de tweede editie van het uitdagende jongerenproject Finding ROOTS van start in het Provinciehuis in Middelburg. Finding ROOTS is een Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een duurzaamheidsambassadeur (changemaker). Met Finding ROOTS worden jongeren klaargestoomd als ambassadeur voor de duurzame economie van morgen.

Tijd voor actie!
Finding ROOTS betekent niet alleen praten, maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert en verandering in gang zet. Samen bedenken we positieve acties die impact hebben, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. We adviseren bedrijven, bezoeken evenementen en debatteren in en buiten Zeeland. Deze ervaringen leiden tot concrete acties, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen.

Zeeland Klimaatneutraal?!
Op donderdag 2 november werken de nog prille ambassadeurs mee aan de energieopgave van de Provincie Zeeland. Onze fossiele brandstoffen zoals aardgas, olie en kolen raken op. Op termijn moeten deze vervangen worden door duurzame bronnen die niet eindig zijn, zoals zon, wind en water. Een hele opgave, want hoe moeten we die CO2 uitstoot terugdringen en welke keuzes maken we? De jongeren laten hun licht op dit complexe onderwerp schijnen. In drie inspirerende sessies werken zij aan een eigen manifest. Op donderdag 6 december presenteren de jongeren hun ideeën tijdens de Dag van de Energiedialoog in Middelburg.

Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook

Finding ROOTS is een coproductie van Switch i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences, ZMf en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.