Scalda docenten leren nieuwe cooking skills in Valencia

13 juni 2018

Een projectteam met Scalda docenten is van 13 tot met 15 juni in Valencia voor het internationale project Cooking @ Sea. Aan het project doen verschillende kustregio’s mee waaronder regio’s uit UK, Frankrijk, Portugal, Estland en Spanje. Het project doelt op de langere termijn op de promotie van de opleiding en het beroep kok, invulling van vacatures, duurzaam koken én promotie van het regionale product.

In Valencia wordt voor de eerste keer een Cooking @ Sea training voor docenten georganiseerd. De internationale docenten, waaronder die van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, gaan in de Cooking @ Sea skills van Spanje getraind worden en hebben de kans kennis te maken met het Spaanse gastronomische onderwijs.

Spaanse en internationale genodigden krijgen tijdens het evenement de nieuwe Cooking @ Sea skills van de toekomstige kok gepresenteerd. De docenten van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie zullen tijdens een Foodfestival een creatief en nieuw recept koken met Zeeuwse én Spaanse ingrediënten, voor het Spaanse publiek. Daarmee tonen zij ‘live’ de toekomstige kok, volgens de nieuwe Cooking @ Sea skills.

Binnen het project Cooking @ Sea worden internationaal de toekomstbestendige skills van het beroep kok benoemd, waarna internationaal de beroepsopleidingen worden vernieuwd. Regionale en duurzame producten staan binnen het project centraal, want daarmee worden ook de regio’s, die betrokken zijn in het project gepromoot. Cooking @ Sea wordt door het Europese Erasmus+ programma gesubsidieerd.

Omhoog