Scalda in de Mbo Keuzegids 2019

17 december 2018

Vandaag verschijnt de Mbo Keuzegids 2019. In de keuzegids worden de prestaties van alle mbo-opleidingen met elkaar vergeleken. Scalda scoort iets boven het landelijk gemiddelde. De opleidingen van Scalda College voor Welzijn prijken in 2019 op de eerste plaats binnen de domeinen Maatschappelijk Werk en Pedagogisch Werk & Onderwijs.

Binnen vijftien domeinen krijgen de opleidingen van Scalda van de Keuzegids de beoordeling goed, zeer goed of uitstekend. De opleidingen binnen de domeinen Brood & Banket, Schilderen, Maatschappelijk Werk, Pedagogisch Werk & Onderwijs mogen in 2019 het predicaat Mbo Keuzegids Topopleiding voeren.

Onder de noemer Werken aan Waarde(n)vol Onderwijs werkt Scalda aan de verbetering van de kwaliteit en aan de innovatie van het onderwijs. Begin dit schooljaar is de school begonnen met de uitvoering van het veranderplan Scalda gereed voor de toekomst. Het onderwijs zal in de komende jaren nog dichter bij de praktijk van de werkvelden en dichter bij de studenten worden georganiseerd, bijvoorbeeld in de vorm van praktijkroutes. Door het slim organiseren van het onderwijs kan een zo breed mogelijk aanbod van kwalitatief hoogwaardige mbo-opleidingen duurzaam in en vanuit Zeeland worden gerealiseerd.

De Mbo Keuzegids 2019 is te raadplegen op keuzegids.nl

Omhoog