Scalda brengt leer-werk-bedrijven vmbo en mbo én bedrijfsleven bij elkaar

30 mei, 2016

Op vrijdagmiddag 3 juni tussen 13.00 en 17.00 uur vindt het allereerste Meet 2 Learn evenement van Scalda plaatst bij DOK 41 in Vlissingen. Het evenement is georganiseerd om werk-leer-bedrijven van het vmbo en mbo én het bedrijfsleven uit Zeeland bij elkaar te brengen. De dag staat in het teken van kennismaken met en het inspireren van elkaar. Studenten van het werk-leer-bedrijf Inceptio van Scalda hebben het evenement georganiseerd.                                                                                                     

Tijdens dit gratis toegankelijke evenement worden de leerlingen, studenten en begeleiders door verschillende ondernemers voorgelicht over de valkuilen en kansen van het ondernemerschap.  Daarnaast is er ruimte om kennis met elkaar te maken en een belangrijk doel is de samenwerking tussen leer-werk-bedrijven onderling maar ook tussen leer-werk-bedrijven en het bedrijfsleven te stimuleren. Leer-werk-bedrijven vanuit onder andere de richtingen ICT, Zorg, Welzijn en Economie zijn aanwezig tijdens het evenement.

Dagvoorzitter van het evenement is Thomas van Vliet, een rapper uit Den Bosch die ook freelance muziekdocent is. Hij weet met passie workshops en evenementen voor te zitten en zal deze taak dus ook tijdens het Meet 2 Learn evenement op zich nemen. Op het programma staan interessante sprekers, speeddaten, een tafelgesprek en een netwerkborrel.

Het Meet 2 Learn evenement is onderdeel van een ontschottingsproject van Scalda (Ondernemend Scalda). Binnen dit project wordt het belang van samenwerken tussen verschillende opleidingen, colleges, ondersteunende diensten van Scalda, andere onderwijsinstellingen èn het bedrijfsleven erkend en ook gestimuleerd. Doordat er een belangrijke focus wordt gelegd op de samenwerking tussen actieve leer-werk-bedrijven zowel binnen als buiten Scalda, krijgt het ‘ontschotten’ veel aandacht.