Samenwerking Praktijkroute Horeca-Toerisme en diverse bedrijven in gemeentes Terneuzen en Hulst

9 juli 2020

Op vrijdag 10 juli ondertekent Scalda een samenwerkingsovereenkomst met diverse bedrijven uit de gemeentes Hulst en Terneuzen voor de horecaopleidingen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme. Vertegenwoordigers van de volgende bedrijven zijn aanwezig om de overeenkomst te ondertekenen: Golden Tulip L’Escaut (Terneuzen), Hampshire Hotel Churchill (Terneuzen), Brasserie Westbeer (Terneuzen), Restaurant Napoleon (Hulst), De Korenbeurs (Hulst). Vanuit Scalda zijn de volgende personen aanwezig: Eric Kerckhaert (directeur opleidingen Dienstverlening, Veiligheid en Gastvrijheid), Michel Schrier (teamleider praktijkroute), Bart Verstraeten (regisseur Terneuzen/Hulst) en Gre Krijn-Dieleman (projectleider).

Scalda is samen met horeca- en toerismebedrijven uit de regio’s Schouwen-Duiveland, Walcheren en West-Zeeuws-Vlaanderen de Praktijkroute Horeca-Toerisme gestart. Nu sluit ook Oost-Zeeuws-Vlaanderen zich hierbij aan. Bij de Praktijkroute Horeca-Toerisme gaan studenten vanaf de eerste schooldag al aan de slag in een horeca- en/of toerismebedrijf. Op deze manier kunnen studenten - zonder nog één dag op een schoollocatie te komen – een mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4 halen.

Wat is de praktijkroute?

Bij de Praktijkroute Horeca-Toerisme werkt de student vanaf de eerste schooldag in het bedrijf als medewerker in opleiding. De student leert al doende en koppelt de theorie onmiddellijk aan de praktijk. De opleiding is geïndividualiseerd en maatwerk, dit motiveert studenten.

Deze manier van opleiden is voor de bedrijven aantrekkelijk omdat het bedrijf meer invloed heeft op de opleiding en er is geen kloof tussen wat er op school geleerd wordt en wat er in het bedrijf gebeurt. Bovendien leren de bedrijven de studenten goed kennen. De coach van school komt in de bedrijven en begeleidt de student samen met de praktijkopleider. Bijkomend voordeel is dat de student zo niet ver hoeft te reizen om een mbo-opleiding van zijn keuze te volgen.

Bekijk meer informatie over de praktijkroute

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michel Schrier, teamleider Praktijkroute Horeca-Toerisme ([email protected]).

Omhoog