Rondleiding Albeda College

19 oktober, 2015

Vijf ICT studenten van het SSC van de ICT-opleiding van Scalda hebben op donderdag 1 oktober een rondleiding verzorgd voor een groep van tien docenten en studenten van het Albeda College te Rotterdam.

Het Albeda college had contact opgenomen met het Scalda College voor Techniek en Design in Vlissingen, omdat ze gehoord hadden over de hybride leeromgeving van het open leerbedrijf Shared Service Center (SSC) en daarover meer informatie wilden.
Het Shared Service Center is een ICT-bedrijf dat geleid wordt door studenten. Door deze manier werken ziet de student hoe het bedrijfsleven eruit ziet. In het eerste leerjaar is de student oriënterend / uitvoerend  bezig. In het tweede leerjaar gaat de student zich verdiepen en in het derde leerjaar is hij processturend. In dit onderwijs staat de opdracht van de opdrachtgever centraal.

Deze manier van werken werd ook toegepast tijdens het bezoek van Albeda.  De eerstejaars kregen opdracht van het bestuur van het SSC om een informatiedag te verzorgen voor het Albeda College. Dit onder leiding van een vierdejaars student en met ondersteuning van een coach. De studenten hadden ook een expert laten komen om een presentatie te geven over zijn rol in dit leerbedrijf.

De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamelijke lunch die door studenten was voorbereid en werd geserveerd. De gasten van het Albeda College waren erg tevreden over het programma en gaven goede feedback over de manier van werken in het SSC.