Rick Moerdijk is Scalda's mbo-ambassadeur van 2022

17 december 2021
Rick Moerdijk Mbo ambassadeur Scalda 2022

Maak kennis met Scalda's mbo-ambassadeur van 2022: Rick Moerdijk. Rick volgt de opleiding 'middenkaderfunctionaris infra' en vertegenwoordigt Scalda tijdens de landelijke Mbo Ambassadeursverkiezing komend jaar. Begin februari zal de student strijden voor de landelijke ambassadeurstitel. 

Dit is Rick

Rick is geselecteerd als ambassadeur, omdat hij goed de verbinding laat zien tussen mbo en het werkveld. Hij wil mensen, voornamelijk jongeren, inspireren om de wereld duurzamer in te richten en circulair te werken. Rick beheerst de 21st century skills goed: hij beschikt over de competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Deze skills gaan hem goed van pas komen tijdens de challenges van de landelijke mbo-ambassadeursverkiezing. Naast het mbo-ambassadeurschap is Rick ook betrokken bij Smart-Circulair. In dit project werken studenten samen aan een ontwerp om een gebouw zo circulair en duurzaam mogelijk te maken. 

Over de verkiezing

Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs, die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur, die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Voor Rick breken spannende tijden aan! De vakjury kijkt namelijk onder meer naar communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Dit gebeurt tijdens verschillende challenges, die iedereen straks kan volgen via het YouTube-kanaal 'Mbo’ers Pakken Aan'. Net zoals vorig jaar is de presentatie weer in handen van Jan Versteegh. Wil je dit niet missen? Ga dan gauw naar het YouTube-kanaal en abonneer je.

De winnaar

Tijdens het Ambassadeursgala op maandag 16 mei 2022 wordt de winnaar gekozen. Deze student zal een jaar lang het gezicht van het mbo zijn.

Wij wensen Rick heel veel succes en hebben uiteraard alle vertrouwen in hem!

Omhoog