Queenie Jandroep wint MOOI! Scalda 2019

4 juni 2019

Queenie Jandroep, derdejaars student van de kappersopleiding uit Sluiskil, heeft op maandag 3 juni de kappersvakwedstrijd MOOI!Scalda van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging gewonnen. Queenie had het thema ‘film’ vertaald naar een stoere ‘killer-chick’ gebaseerd op de hoofdpersonage van de populaire serie ‘the 100’. Met haar creatie won ze een prijspakket van Keune Haircosmetics, Make up Studio en Sudac Hair & Beauty.

“Ik had niet verwacht te winnen. Maar toen ik mijn naam hoorde dacht ik ‘OMG, Ik heb hem!’. Ik ben ook zo blij. Het is echt super dope!” vertelt ze enthousiast. “Ik heb er veel tijd ingestopt.” De studenten mochten hun eigen creaties uitwerken op zelf meegebrachte modellen. Daarbij konden ze volledig los gaan op (haar)styling en visagie. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de studenten workshops en masterclasses aangeboden op het gebied van visagie en moodboards maken. “Ik was er weken geleden al over uit dat ik graag ‘the 100’ wilde gebruiken als inspiratie. Ik vind het zo´n gave serie. Ik hou ook van strak werk met veel vlechten, en dat past heel goed bij dit thema. Eerst heb ik heel veel geoefend op een pop. Daar kwam ook het idee van het verwerken van touw in het kapsel.”

De tweede prijs ging naar Quinty ‘t Gilde die het thema had vertaald naar een inspiratie op ‘Pirates of the Caribean’. De derde prijs was voor Kyra Dominicus die met haar volledig stijlvolle outfit en make-up indruk maakte. In totaal namen 26 derdejaars kappersstudenten deel aan de vakwedstrijd MOOI! Scalda. Alle deelnemers kregen een professionele fotoshoot van hun eigen creatie voor hun portfolio door Chantal Kerkhove.

Omhoog