Provinciaal Kampioenschap Skills Talents op 24 januari 2019 bij Scalda

30 augustus, 2018

Op 24 januari 2019 vindt het Provinciaal Kampioenschap van Skills Talents plaats op de diverse Scalda locaties. Doet uw school ook mee? U kunt uw school/opleiding aanmelden tot 15 november 2018 via www.skills-talents.nl/inschrijven. Zorg dat u dit niet mist! Misschien verdedigen uw leerlingen op donderdag 21 maart 2019 de Zeeuwse trots tijdens de landelijke finale in RAI Amsterdam.

Waarom meedoen aan Skills Talents?
Voor uw leerlingen betekent deelname aan Skills Talents dé kans om het beste uit zichzelf te halen en te oefenen met realistische praktijkopdrachten voor hun eindexamen. Daarnaast kunnen wedstrijden worden ingezet als LOB-instrument en wordt excellentie gestimuleerd. Voor de winnende teams en de winnaars van Skills Heroes (de vakwedstrijden voor mbo) worden Masterclasses georganiseerd. Dit houdt in dat de vmbo leerlingen en de mbo studenten gezamenlijk 5 bedrijfsbezoeken afleggen waar ieder op zijn/haar eigen discipline bijgeschoold zal worden door professionals. Dit programma wordt speciaal opgezet door de gezamenlijke Zeeuwse onderwijsinstellingen in samenwerking met het bedrijfsleven. Het programma wordt aangeboden aan de excellente leerlingen, die hierdoor een beter beroepsbeeld krijgen en bouwen aan hun netwerk. 

Voorronde, provinciaal kampioenschap en nationale finale
Skills Talents bestaat uit een voorrondewedstrijd op uw eigen vmbo-school, het provinciaal kampioenschap en de nationale finale. Op school bepaalt u door middel van een (klassikale) voorronde-opdracht welke leerlingen deel mogen nemen aan het provinciaal kampioenschap. De voorronde-opdracht kan gezien worden als oefening voor het examen en kan zeker ook worden opgenomen in het PTA. Wint uw vakteam het provinciaal kampioenschap, dan is het onderdeel van het provincieteam Zeeland Sharks en neemt het deel aan de finale op donderdag 21 maart in RAI Amsterdam.

Provinciale voorrondes 24 januari 2019
Evenals voorgaande jaren zal Scalda de provinciale voorrondes organiseren. De voorrondes worden georganiseerd op diverse Scalda locaties (in Middelburg, Vlissingen, Goes en Terneuzen). De provinciale voorrondes zullen plaatsvinden op donderdag 24 januari 2019.

Hoe kunt u meedoen?
Deelnemen aan Skills Talents kost niets, maar levert een onbetaalbare ervaring op voor uw leerlingen! Het enige dat u hoeft te doen, is uw school inschrijven en per wedstrijd één vakteam van drie leerlingen formeren. Vervolgens begeleidt u de leerlingen tijdens de vakwedstrijden. Na de inschrijving ontvangt u meer informatie over het provinciaal kampioenschap. Schrijf uw school nu in via www.skills-talents.nl/inschrijven. We kijken uit naar uw deelname!

Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met onze Skills Talents accountmanager Swen Peeters via [email protected] of bel hem op telefoonnummer 0172-21 11 20 of 06-437 990 72