Provinciaal Kampioenschap Skills Talents op 18 januari 2018 bij Scalda

14 november, 2017

Op 18 januari 2018 vindt het Provinciaal Kampioenschap van Skills Talents plaats op de diverse Scalda locaties. Doet uw school ook mee? U kunt uw school/opleiding aanmelden tot 1 december 2017 via www.skills-talents.nl/inschrijven. Zorg dat u dit niet mist! Misschien verdedigen uw leerlingen op donderdag 15 maart de Zeeuwse trots tijdens de landelijke finale in Zwolle. Skills Talents is voor uw leerlingen dé kans om het beste uit zichzelf te halen en te oefenen met realistische praktijkopdrachten voor hun eindexamen. Daarnaast kunnen wedstrijden worden ingezet als LOB-instrument en wordt excellentie gestimuleerd.

Waarom meedoen aan Skills Talents?
Voor uw leerlingen betekent deelname aan Skills Talents dé kans om het beste uit zichzelf te halen en te oefenen met realistische praktijkopdrachten voor hun eindexamen. Voor de winnende teams en de winnaars van Skills Heroes (de vakwedstrijden voor mbo) zijn er concrete plannen om in samenwerking met het bedrijfsleven masterclasses op te zetten. Kort samengevat zal dit inhouden dat de leerlingen van vmbo en de studenten van het mbo gezamenlijk 5 bedrijfsbezoeken afleggen waar ieder op zijn/haar eigen discipline bijgeschoold zal worden door professionals. Dit programma wordt speciaal opgezet door de gezamenlijke Zeeuwse onderwijsinstellingen in samenwerking met het bedrijfsleven en wordt aangeboden aan de excellente leerlingen, die hierdoor een beter beroepsbeeld krijgen en bouwen aan hun netwerk. 

Voorronde, provinciaal kampioenschap en nationale finale
Skills Talents bestaat uit een voorrondewedstrijd op uw eigen vmbo-school, het provinciaal kampioenschap en de nationale finale. Op school bepaalt u door middel van een (klassikale) voorronde-opdracht welke leerlingen naar het provinciaal kampioenschap mogen gaan. De voorronde-opdracht kan gezien worden als oefening voor het examen en kan zeker ook worden opgenomen in het PTA. Wint uw vakteam het provinciaal kampioenschap, dan is het onderdeel van het provincieteam Zeeland Sharks en neemt het deel aan de finale op donderdag 15 maart in de IJsselhallen in Zwolle.

Provinciale voorrondes 18 januari 2018
Evenals voorgaande jaren zal Scalda de provinciale voorrondes organiseren. Omdat Scalda dit jaar niet deelneemt aan de Studie Experience beurs in de Zeelandhallen, zullen de voorrondes georganiseerd worden op diverse Scalda locaties (in Middelburg, Vlissingen, Goes en Terneuzen). De provinciale voorrondes zullen plaatsvinden op donderdag 18 januari 2018. Edudelta zal de wedstrijd voor het profiel ‘Groen’ organiseren. 

Hoe kunt u meedoen?
Deelnemen aan Skills Talents kost niets, maar levert een onbetaalbare ervaring op voor uw leerlingen! Het enige dat u hoeft te doen, is uw school inschrijven en per wedstrijd één vakteam van drie leerlingen formeren. Vervolgens begeleidt u de leerlingen tijdens de vakwedstrijden. Na de inschrijving ontvangt u meer informatie over het provinciaal kampioenschap. Schrijf uw school nu in via www.skills-talents.nl/inschrijven. We kijken uit naar uw deelname!

Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met onze Scalda Skills coördinator Bianca van der Meijden via [email protected] of bel haar op telefoonnummer 06-11 30 55 66.