Praktijkroute: verwarrende naam?

31 januari 2022
Praktijkroute

Onze studenten doen een opleiding in het mbo op niveau 2, 3 of 4. Ze leren het vak in de praktijk, vandaar de naam. We merken dat de ‘praktijkroute’ wordt geassocieerd met een laag niveau. Wellicht omdat er ook ‘praktijkscholen’ bestaan, die bedoeld zijn voor praktijkonderwijs aan leerlingen die moeite hebben met leren.

De praktijkroute van Scalda leidt op voor opleidingen op niveau 2, 3 en 4, zoals de junior accountmanager, de bedrijfsadministrateur en de horecaondernemer/manager. Zij leren in het bedrijf via een individueel maatwerktraject waarbij ze in de zgn. werkplaatsen vakdocenten van Scalda kunnen raadplegen. Iedere student heeft een coach die de student helpt bij het vormgeven van zijn of haar leertraject.

De persoonlijke aandacht die de student krijgt, werpt vruchten af. De leerstof sluit vrijwel naadloos aan bij wat er in het bedrijf gebeurt, en de studenten doen begeleid een hoop werkervaring op. Ze zijn verplicht om in meerdere bedrijven te leren en kunnen pas examineren in hun tweede of derde bedrijf.

Het diploma is precies gelijk aan die van de studenten uit de reguliere route. De weg ernaartoe is anders.

Vraag in je omgeving aan een afgestudeerde student waar hij of zij het meest heeft geleerd? Het antwoord is vaak: in mijn stage! In de praktijkroute hebben we het werkveld, het bedrijf de belangrijkste leeromgeving gemaakt. Logisch toch?

Meer info? Neem contact op met teamleider Elveerne Mens (Horeca en Toerisme) via [email protected], of teamleider Alwin Filippo (Zakelijke en Commerciële Dienstverlening) via [email protected]

Omhoog