Portugese studenten bezoeken Scalda

7 november, 2018

Van 6 t/m 8 november bezoekt een groep studenten en docenten vanuit Torres Vedras, Portugal Nederland om een week lang lessen en excursies te volgen bij Scalda.

De Portugese studenten en hun docenten krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld wat samengesteld is door docenten en studenten van Scalda. Dinsdagochtend is er een programma op Scalda locatie Podium (ZEP) in Middelburg. Ze krijgen daar ook een lunch aangeboden in opleidingsrestaurant Puur à la Carte van Scalda. Daar krijgen zij een heerlijke lunch geserveerd, bereid met Zeeuwse streekproducten.  Vervolgens bezoeken ze het centrum van Middelburg. Op woensdag vertrekken de studenten richting Rotterdam en op donderdag gaan de studenten op excursie naar Veere, Zoutelande en Neeltje Jans.

Deze week zal met de begeleiders van de begeleiders van ESCO ook besproken worden wanneer er volgend jaar weer een tegenbezoek gebracht kan worden naar Torres Vedras.

Torres Vedras ligt 30 kilometer boven Lissabon en is een stadje met ca. 30.000 inwoners. Vlakbij liggen bekende kustplaatsen als Ericeira, Santa Cruz en Nazaré, die beroemd zijn om de hoge golven waardoor het perfecte surfspots zijn. De studenten van Scalda hebben er nu al zin in!