Pilot Vlogs

9 februari 2021
Zeeuwse ambities vlogs

Vanuit het project Zeeuwse Ambities starten we met een pilot “Vlogs”. Mbo en hbo studenten van 10 verschillende opleidingen maken tijdens hun stage korte vlogs (1 minuut) met het doel om het verband tussen de opleiding en stage te tonen. Naast de LOB component kunnen de vlogs ook prima ingezet worden voor voorlichting/oriëntatie met betrekking tot doorstroom.

Het vullen van de database start binnenkort. Jullie leerlingen kunnen zich vanaf volgend schooljaar ook oriënteren op toekomstige opleidingen, door middel van vlogs. Bij een succesvolle pilot vragen we volgend jaar of alle mbo- en hbo-opleidingen mee willen doen, zodat de database breed gevuld is.

Er zijn meerdere zoekfuncties gekoppeld aan de vlogs. Omdat de vlogs kort zijn en door jongeren, voor jongeren worden gemaakt, hopen we dat de vlogs een goed instrument zijn om in te zetten bij het LOB-proces.

Alles vind je op www.zeeuwseambities.nl. Deze website kan je nu ook al inzetten als ondersteuning bij Loopbaanoriëntatie. Bij Webinars vind je 3 workshops voor jongeren met de titel: ”de keuze is reuze”. Maar er staat bijvoorbeeld ook informatie voor ouders, uitleg over Intergrip, links naar testen en info en de activiteitenmodule.

We hopen dat jullie zeeuwseambities.nl willen promoten bij ouders, collega’s en jullie leerlingen. Als jullie nog suggesties en/of aanvullingen hebben kan dat via het contactformulier of stuur een mail naar [email protected].

Omhoog