PCextreme BV schenkt servers aan Shared Service Center (SSC) van Scalda

18 november, 2015

Het Shared Service Center, de leerwerkomgeving van een aantal ICT-opleidingen van het Scalda College voor Techniek en Design in Vlissingen is sinds vorige week 20 servers rijker. De servers zijn geschonken door PCextreme uit Middelburg. Studenten en docenten van het Shared Service Center hebben de servers opgehaald in Amsterdam. Na een instructie in het datacenter van PCextreme door Wido den Hollander, hebben studenten de servers zelf gedemonteerd.  Vervolgens zijn de servers vervoerklaar gemaakt en naar Vlissingen overgebracht. Onder begeleiding van de serverbeheerders heeft de eigen technische dienst ze daar afgelopen week stofvrij gemaakt en geplaatst in het datacenter van het Shared Service Center.

Het Shared Service Center is een opleidingsconcept binnen de ICT-opleidingen van Scalda waar gewerkt wordt met echte opdrachten uit het bedrijfsleven in een realistische leer-werkomgeving. Het bedrijfsleven wordt nauw betrokken bij het onderwijsproces om zo te garanderen dat zij straks kunnen rekenen op goed geschoold personeel.

PCextreme is een specialistisch bedrijf op het gebied van hosting en netwerken en heeft regelmatig behoefte aan goed opgeleid personeel met Linux-ervaring en zocht daarom contact met Scalda. Gesprekken met docenten hebben geleid tot een samenwerking waarbij PCextreme, in de persoon van Wido den Hollander, als expert wordt ingezet in het onderwijsconcept, zoals dat binnen het SSC wordt gehanteerd. Den Hollander is dan ook wekelijks een dagdeel beschikbaar in het SSC om studenten te begeleiden bij vragen die linuxgerelateerd zijn of anderszins te maken hebben met hosting en/of netwerken. Naast de rol van expert vervult PCextreme ook de rol van BPV-bedrijf.

De zogenaamde blade servers (20 in getal, elk met 32 GB werkgeheugen) met een oorspronkelijke waarde van  € 100.000,- kunnen prima ingezet worden in het onderwijs. Regelmatig moeten studenten nieuwe systemen bouwen voor opdrachtgevers en die moeten eerst getest worden. Daar zijn deze servers prima geschikt voor. Ook andere servergerichte opdrachten kunnen uitstekend op de geschonken servers uitgevoerd worden.
De gebruikers van het Shared Service Center zijn erg verguld met de donatie van PCextreme omdat het onderwijs in het Shared Service Center hierdoor een enorme kwaliteitsimpuls heeft gekregen en meer studenten nu de mogelijkheid hebben om te werken in een realistische testomgeving.