Oud Scalda student Ayca Grim kapt Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

19 september, 2017

Zestien Tweede Kamerleden van zeven verschillende politieke partijen beginnen Prinsjesdag, dinsdag 19 september, met een bezoek aan talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. De Kamerleden laten hun haar stylen en/of hun make-up verzorgen door onder meer nationaal kampioenen en deelnemers aan WorldSkills Abu Dhabi 2017. 
Emmy Pan-Anun (deelnemer WorldSkills Abu Dhabi), Chanita Heesen, Maureen Bakker en Mindy Lindelauf vormen samen met Ayca Grim het kappersteam tijdens Prinsjesdag. De make-up van de Tweede Kamerleden wordt verzorgd door de schoonheidsspecialisten Shana Veltman (WorldSkills Abu Dhabi), Yessica Noordzij, Marieke Velthuis. Noah Strijbos heeft samen met medestudent Bo Broers een pak ontworpen voor VVD’er Dennis Wiersma en hij zal dit ook showen tijdens Prinsjesdag. 
 
Met dit Prinsjesdagevent laten mbo-studenten het mbo en de waarde ervan voor Nederland zien: zo'n 500.000 jongeren leren op het mbo een vak en bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een mbo-diploma. Wil je weten wat er allemaal achter de schermen gebeurde tijdens Prinsjesdag? Bekijk dan de vlogs en filmpjes over de aanloop naar en tijdens het event op www.ditismbo.nl/prinsjesdag. Zo is onder andere te zien dat Nederlands kampioen bloembinden Esther Weijenberg de bloemist bezoekt die de ridderzaal aankleedt en een paar vragen stelt. 

Dit is mbo
Dit is mbo is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Het Prinsjesdagevent is een van deze activiteiten.