Opleidingsrestaurant Puur à la Carte behoudt Green Key GOUD certificering

13 maart, 2018

Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie ontving in 2016 als eerste onderwijsinstelling van Nederland het Green Key certificaat voor haar opleidingsrestaurant Puur à la Carte. Dit jaar mag het, dankzij derdejaarsstudenten Hotelmanagement die daar keihard voor gewerkt hebben, voor het derde jaar op een rij haar certificering GOUD behouden. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Het Green Key GOUD keurmerk geeft aan dat deelnemers er alles aan doen om de druk van hun onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaan Green Key bedrijven een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist. Er wordt extra aandacht besteed aan afvalverwijdering, het minimaliseren van watergebruik, het verbruik van energie en het serveren van zoveel mogelijk duurzame producten.

Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie doet er alles aan om het milieu te sparen zonder dat de gasten van Puur à la Carte moeten inleveren op comfort en kwaliteit. Ze verzoekt haar studenten, medewerkers en gasten bijvoorbeeld vriendelijk er op te letten dat de kranen en deuren niet onnodig open blijven staan zolang dit niet strikt noodzakelijk is.

Daarnaast maakt het schoolrestaurant Puur à la Carte gebruik van zo veel mogelijk duurzame materialen en producten. Wordt er wanneer de bezoeker dat wenst kraanwater geserveerd. Serveren de werkende studenten in het restaurant een kleinere portie wanneer de gast dit verzoekt. Kan er om een foodiebag gevraagd worden wanneer de gast de maaltijd niet helemaal op kan en worden er uitgebreide mogelijkheden aangeboden om vegetarisch te eten.