Opleidingen Aquacultuur en Procesoperator (Food) starten in augustus 2021

Nieuwe ontwikkelingen bij Scalda Groen College
25 februari 2021
scalda_groen_aquacultuur

De inschrijving is gestart voor de nieuwe opleidingen bij Salda Groen College in Goes: in augustus 2021 start de opleiding Aquacultuur en biedt de groene mbo-school de opleiding Procesoperator aan. In Goes kunnen de studenten uitstromen in de richting Food. Deze ontwikkelingen passen bij de vernieuwing en innovaties van de groene mbo-opleidingen. En het team heeft nog meer toekomstplannen voor de start van nieuwe opleidingen het schooljaar daarna.

Scalda Groen College ontwikkelt op dit moment de opleiding Aquacultuur (Vakexpert Teelt op water), een mbo-opleiding op niveau 4. Werken in aquacultuur betekent vooral bezig zijn met het telen van mariene organismen, vaak voor menselijke consumptie. De vakexpert teelt op water weet alles over innovatief kweken van zoutwaterdieren (vissen, schaal- en schelpdieren) en het kweken en oogsten van zilte gewassen (zeekraal, wieren en algen). Dit zijn typisch Zeeuwse producten. Door deze opleiding samen met het bedrijfsleven in deze sector te ontwikkelen, is de sector verzekerd van personeel dat zodra de opleiding is afgerond meteen kan instromen in deze bedrijven.

Procesoperator (Food)

Scalda biedt in Terneuzen de opleiding Procesoperator aan. Studenten stromen veelal uit naar de chemische bedrijven. Met ingang van komend schooljaar kunnen studenten ook starten in Goes bij Scalda Groen College. Het eerste jaar zijn de programma’s in beide locaties gelijk. Na een jaar of twee jaar kiest de student voor een uitstroomrichting naar Chemie of naar Food. De studenten die afstuderen in de richting Food kunnen na hun opleiding starten als procesoperator bij de voedingsverwerkende industrie.

Toekomstplannen Scalda Groen College

Na de overgang van Edudelta naar Scalda Groen College is de school voortvarend aan de slag gegaan met vernieuwingen en innovaties van het onderwijsportfolio. Naast de nieuwe opleidingen Aquacultuur en Procesoperator (Food) heeft het team nog meer toekomstplannen: Volgend jaar wordt er gestart met de ontwikkeling van opleidingen op het gebied van watermanagement en Food, future en health. De start van deze opleidingen is gepland in schooljaar 2022-2023.

Omhoog