Online informatiebijeenkomsten over De Keuzecarrousel

31 maart, 2021

Op woensdag 26 mei en 9 juni zijn er online informatiebijeenkomsten over de Keuzecarrousel. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd via Teams en zijn bedoeld voor leerlingen en hun ouders/verzorgers. De keuzecarrousel is een programma dat zich richt op vmbo-leerlingen die nog geen keuze gemaakt hebben of niet kunnen instromen in de mbo-opleiding van hun keuze. Ook voor leerlingen die vanuit havo 4 of havo 5 de overstap willen maken naar het mbo is de keuzecarrousel interessant. Wilt u de informatiebijeenkomsten over keuzecarrousel onder de aandacht brengen bij de desbetreffende leerlingen en hun ouders/verzorgers via de flyer bij dit nieuwsbericht?

Tijdens het programma maken de leerlingen kennis met de opleidingen van Scalda.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Gedurende drie dagen wordt onder begeleiding van een coach gewerkt aan: wie ben ik, wat wil ik en wat past bij mij? Hierbij wordt rekening gehouden met de opleidingen die nog plaatsen beschikbaar hebben bij Scalda.
  • Het is de bedoeling dat de leerling komt tot een keuze van maximaal twee opleidingen.
  • Naar aanleiding van de gemaakte keuzes gaat de leerling twee dagen meelopen bij de gekozen opleidingen voor de zomervakantie. Na de zomervakantie vindt er in plaats van meeloopdagen een voorlichting plaats over de gekozen opleiding(en).
  • Tijdens het eindgesprek met de coach wordt de gemaakte keuze besproken en vervolgens meldt de leerling zich aan bij de gekozen opleiding.

Het totale programma duurt ongeveer anderhalve week en start voor en na de zomervakantie. Voor het aanbieden van de keuzecarrousel volgen we de richtlijnen van het RIVM. Na aanmelding informeren we u over de definitieve inhoud en locatie van het programma.

Voor vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Michel Meulmeester via 06 11 62 32 75 of  [email protected]
Patricia Hinneman via 06 12 06 94 48 of [email protected]

Download 'De Keuzecarrousel' flyer