Nieuwe faciliteiten Veiligheid en Defensie opleidingen

10 februari 2021
verhuizing_uniformberoepen

Sinds begin schooljaar 2020-2021 worden de Veiligheid en Defensie opleidingen van Scalda gegeven op het Omnium in Goes. We zijn hier voortdurend bezig om onze functionaliteiten te optimaliseren. Denk hierbij aan oefenmogelijkheden voor de studenten Handhaver toezicht en veiligheid (HTV), een oefenruimte met camera en brandmeldsystemen voor de opleiding Beveiliger maar ook een volledig operationeel magazijn waar onze Veva-studenten alle werkzaamheden kunnen uitvoeren met een voorraad systeem, interne transport middelen en een diversiteit aan opslagmogelijkheden binnen en buiten.

Daarnaast zijn we op het buiten terrein bezig met de aanleg van een compound. Naast de mogelijkheden om militaire werkzaamheden te beoefenen komt hier ook een hindernisbaan en een touwbaan.

Informatie mogelijkheden

Wij zijn voornemens om via de LOB website diverse opdrachten te plaatsen om leerlingen kennis te laten maken met de opleidingen van Veiligheid en Defensie en onze nieuwe faciliteiten. Daarnaast zouden wij graag de mogelijkheid bieden aan vo-leerlingen om individueel of met een klas (binnen de geldende RIVM-maatregelen) de locatie in Goes te bezoeken. Om hier een goede invulling aan te kunnen geven vragen wij je om de behoeften van jouw leerlingen door te geven. Neem voor meer informatie contact op via [email protected].

Opleidingen Veiligheid en Defensie

Scalda biedt diverse opleidingen aan op het gebied van Veiligheid en Defensie: Handhaver toezicht en veiligheid (HTV), Beveiliger, Veiligheid en Vakmanschap (Veva) en Leidinggeven op basis van vakmanschap. Binnen Veva zijn er landelijk tien richtingen, hiervan bieden wij er drie aan, namelijk Grondoptreden, Maritiem en Logistiek. De Veva-opleidingen zijn te volgen op zowel niveau 2 als niveau 3.

Voor al deze opleidingen werken we samen met grote bedrijven in de regio, gemeenten, Politie, Douane, Defensie en nog veel meer. Hierdoor hebben de studenten uitdagende stagemogelijkheden. Daarnaast gaan de Veva studenten tien weken per jaar op veldoefening.

Kijk voor alle updates over de vernieuwingen op Facebook en Instagram pagina’s van Scalda Veiligheid en Defensie.

Omhoog