Nieuw studentenportaal EduArte online

21 maart, 2017

Achter de schermen werkt Scalda hard aan een betere informatievoorziening voor onze studenten en hun ouders en verzorgers. Op dit moment gebruiken veel studenten al het ‘Selfservice portaal’ van Scalda. Daarmee kunnen zij zelf een hoop dingen regelen of inzien vanachter hun eigen laptop, mobieltje of device. Denk aan het studieresultaat, de aanwezigheid of eigen persoonsgegevens. Ook met de ‘EduArte selfservice- app’ kunnen zij bij deze gegevens. Ze krijgen dan roosterwijzigingen direct als pushbericht op hun mobieltje.

Dit portaal en deze app zijn niet klaar voor de toekomst. De leverancier heeft daarom besloten om het ‘Selfservice portaal EduArte’ en de bijbehorende ‘EduArte selfservice-app’ te vervangen voor een nieuw portaal en een nieuwe app. Met deze nieuwe infrastructuur kunnen wij als Scalda ook weer verder bouwen aan de toekomst: het is een volgende stap in de ontwikkeling van ‘MijnScalda’.

Wat betekent dit voor onze studenten?

Nieuw portaal, nieuwe URL
Het huidige portaal en de huidige app worden gesloten op 9 mei. Deze zijn dan niet meer te gebruiken. 21 maart 2017 gaat het nieuwe portaal ‘Studentenportaal EduArte’ live. Dit portaal heeft dezelfde functionaliteiten. Studenten loggen op dezelfde manier en met dezelfde gegevens in. Alleen de vormgeving en de  URL is anders: scalda-student.educus.nl
De servicelink op deze site wordt aangepast. Studenten komen dan dus direct op de nieuwe URL. De vormgeving zal fraaier en moderner zijn, maar ze kunnen nog steeds gebruik maken van dezelfde functionaliteiten. 

Let op! Heeft een student het ‘Selfservice portaal’ via een snelkoppeling op zijn of haar bureaublad? Of heeft hij of zij hem in de ‘favorieten’ staan? Dan moet dit handmatig worden aangepast. Zij moeten dan dus een nieuwe snelkoppeling van de bovenstaande URL maken. Of de link na 21 maart opnieuw in de ‘favorieten’ zetten.  

Download de nieuwe app
Ook de app moet worden vervangen. Hiervoor gaan studenten naar de PlayStore of de App-store en downloaden zij de app ‘EduArte student’. Installeer de app en log in met dezelfde Scalda inloggegevens. De huidige app ‘Selfservice EduArte’ kan na 21 maart worden verwijderd. 

En voor ouders/ verzorgers?

Ook het Selfserviceportaal voor ouders en verzorgers gaat veranderen. Zij loggen vanaf 21 maart in via scalda-ouder.educus.nl

Download hier de handleiding.