Nederlands kampioen Rick Verboom naar Euroskills

4 november 2016

Van 1 tot en met 3 december vindt in Gotenburg in Zweden EuroSkills 2016 plaats. Euroskills is het “EK voor beroepen”. Rick Verboom uit Hoek is een van de deelnemers. Rick studeert bij Scalda en is Nederlands kampioen CAD tekenen bij Vakkanjers geworden.Elke twee jaar strijden honderden jongeren op Euroskills om de beste vakman of –vrouw van Europa te worden. De deelnemers van Team Nederland zijn Nederlands kampioen in hun vak, na deelname aan voorrondes, kwalificaties en Nederlandse kampioenschappen van o.a. Vakkanjers, VHG en

Skills Heroes.
Het evenement wordt niet alleen georganiseerd om de beste te bepalen. EuroSkills promoot vakmanschap en het beroepsonderwijs. Het bevordert vaktrots en draagt bij aan het ontwikkelen van talenten.

Maar liefst 39 Nederlands kampioenen hebben een plek veroverd in Team Nederland. Zij worden in de aanloop naar dit “EK voor beroepen” getraind en begeleid door experts. Naast deze vakmatige trainingen worden de deelnemers voorbereid tijdens meerdere teambuildingsbijeenkomsten met aandacht voor onder andere presteren onder druk, media training en social media training. De deelnemers zijn te volgen via onder meer euroskills-team.nl en via hun eigen fanpage op Facebook.

Omhoog