Mondial Movers en Rabobank helpen nieuwkomers in het zadel

21 augustus, 2018
Fiets donatie aan Scalda Educatie voor inburgeraars

Nieuwkomers in ons land moeten inburgeren. Dat betekent dat ze zich onze taal eigen moeten maken en daarnaast moeten weten hoe onze samenleving is ingericht. Scalda College voor Educatie biedt hen dat door middel van een cursus inburgering. 

Donatie
Bij Scalda komen regelmatig vragen binnen van inburgeraars die willen leren fietsen, maar niet weten hoe zij dit moeten oppakken. Scalda organiseert cursussen voor inburgeraars, waarin ze leren technisch fietsen en leren zich te handhaven in het verkeer. Het verhuisbedrijf Mondial Movers en het Coöperatiefonds van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland doneren een aantal fietsen voor het verzorgen van de fietscursus. De overhandiging was op 21 augustus bij de Scalda locatie aan de Ravensteijnweg 1 in Middelburg. Op de foto staan van links naar rechts Jules van Leijden (directievoorzitter Rabobank Walcheren/Noord-Beveland), Leonard Debbaut (teamleider Inburgering en Volwasseneneducatie bij Scalda College voor Educatie), Boy van der Veer (accountmanager Zorg bij Mondial Movers) en fietsles vrijwilligster Heleen van Vlaardingen.

Voor Mondial Movers past het schenken van de fietsen enerzijds in het duurzaam handelen van het verhuisbedrijf en anderzijds willen zij zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ron Kindt, adviseur Marketing & Communicatie bij Rabobank Walcheren/Noord-Beveland legt uit: “We vinden dat fietsen de inburgering in onze regionale samenleving kan stimuleren. Persoonlijke (en duurzame) mobiliteit draagt bij aan zelfredzaamheid, een van de thema’s waarop het Coöperatiefonds zich richt. Hiermee past de donatie prima in de doelstelling van het fonds. Ons Coöperatiefonds richt zich op vier thema’s: zelfredzaamheid, food, ondernemerschap en het versterken van de lokale leefomgeving.”

Vrijwilligers
Een belangrijk aspect van de fietscursus voor inburgeraars is kennis van de verkeersregels en het toepassen van de regels. De fietscursus bestaat uit 15 lessen en wordt verzorgd door vrijwilligers. Scalda kan altijd fietsvrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse? Meer info via [email protected]