Mitchell Bakker wint eerste prijs bij internationale kookwedstrijd in India

23 februari 2018

Mitchell Bakker, student Zelfstandig werkend kok bij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie heeft vrijdag 23 februari de eerste prijs gewonnen bij de internationale wedstrijd ‘The International Chef and Mixology Competition’ in Calcutta, India. Zijn medestudenten Wendy Denaijere en Tamara de Pagter werden vierde. Wendy in de kookwedstrijd, Tamara in de mocktail wedstrijd. Aan deze internationale wedstrijd deden studenten uit onder andere Nepal, India en Singapore mee. In de jury zaten onder andere twee masterchefs uit India.

Op zondag 18 februari vertrokken de drie studenten samen met hun docent Jos Leijs naar India. Eenmaal aangekomen kregen ze een prachtige ontvangst waarbij ze een bloemenkrans omgehangen kregen. Ze waren een echte ‘bezienswaardigheid’, iedereen wilde hun handen schudden en er werden talloze foto's gemaakt.

Op donderdag 22 februari begonnen de wedstrijden. Het was aan Tamara om het spits af te bijten. Tamara is student Horeca ondernemer/manager en ging mee om te strijden in de ‘mocktail wedstrijd’. De organisatie was wat chaotisch. De ingrediënten waar Tamara van te voren om gevraagd had waren niet aanwezig, dus er moest geïmproviseerd worden. Uiteindelijk hebben alle deelnemers één mocktail mogen maken met ingrediënten die wèl aanwezig waren. Tamara was erg zenuwachtig, maar heeft keihard gewerkt en een geweldige prestatie neer gezet met haar ter plekke bedachte mocktail.

Vrijdag 23 februari mochten Mitchell en Wendy aan de bak. Het was enorm spannend, zeker ook omdat op vrijdag ook direct de prijzen uitgereikt zouden worden. De studenten konden voor zowel de mocktail als de kookwedstrijd $1000,- winnen. De masterchefs uit de jury waren erg onder de indruk van het werk van Mitchell. Hij ging er uiteindelijk dan ook met de eerste prijs vandoor.

De studenten en hun begeleider Jos Leijs zijn door Stijn Hullegien van de Amerikaanse organisatie Training4Hospitality in contact gekomen met de organisatie van de wedstrijd in India. Deze twee partijen hebben het mogelijk gemaakt dat onze studenten konden schitteren in India. Hartelijk bedankt daarvoor!

Omhoog