Met de monteur op stap

28 januari, 2016
Scalda foto opleiding Middenkader Engineering Eletrotechniek

Tussen 28 januari en 4 februari 2016 gaan zo’n 75 leerlingen uit vier scholen voor voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen een dag lang met de monteur op stap. De scholen werken in dit project samen met 53 bedrijven in de elektro- en installatietechniek. Het doel is om extra aandacht te vestigen op techniek als vakgebied en studierichting.

De maatschappij heeft behoefte aan technici. Om aan de huidige en toekomstige vraag te kunnen voldoen is er dringend behoefte aan leerlingen die voor de techniek kiezen. Om die reden is het project ‘met de monteur op stap’ in het leven geroepen.

Leerlingen, zowel jongens als meisjes, lopen een werkdag met de monteur mee. Zo krijgen ze een indruk van de dagelijkse praktijk in een technisch beroep.

De praktijk heeft geleerd dat een dag als deze meer effect sorteert dan schriftelijk voorlichtingsmateriaal zoals een brochure. Voor veel leerlingen was het meedoen dan ook een stimulans om te kiezen voor een technische opleiding.

‘Met de monteur op stap’ is een initiatief van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. (Zie ook otib.nl)

Op donderdag 4 februari vindt bij Scalda locatie Terneuzen een afsluitende bijeenkomst plaats waar twee docenten van Scalda (Robbert Dekker en Wim Platteeuw) ouders uitgebreid informeren over technische vervolgopleidingen.