Maritieme en logistieke bedrijven presenteren zich tijdens Scheepvaartdag

30 januari, 2018

Zaterdag 3 februari aanstaande organiseren de maritieme en logistieke hbo-opleiding van HZ University of Applied Sciences en de mbo-opleidingen van Maritiem en Logistiek College De Ruyter van Scalda de jaarlijkse Scheepvaartdag. Bedrijven uit de sector enthousiasmeren jongeren voor een loopbaan in de scheepvaart, de binnenvaart en de maritieme logistiek. Jongeren krijgen op deze manier een kijkje in hun toekomst als ze kiezen voor een maritieme of logistieke opleiding. De Scheepvaartdag is tevens belangrijk voor de sector, aangezien er veel vraag is naar goed opgeleid personeel op zowel mbo- als hbo-niveau. De Scheepvaartdag 2018 valt samen met de Open Dagen van de hbo-opleidingen van de HZ aan de Edisonweg 4 en de mbo-opleidingen aan Boulevard Bankert 130 en Edisonweg 4a. 

Locaties en activiteiten
De Scheepvaartdag vindt plaats in het Technum aan de Edisonweg 4a en het pand van Scalda aan Boulevard Bankert 130. In het Technum is een programmaspektakel opgezet rond het opstarten van de scheepsmotor en zijn naast het Loodswezen, Spliethoff en de Holland America Line nog ruim veertig andere bedrijven uit de logistieke sector en de scheepvaart aanwezig aan de Boulevard Bankert 130.

Opleidingsinformatie
Tijdens de Scheepvaartdag kunnen bezoekers die op zoek zijn naar een opleiding binnen de maritieme of logistieke branche kennismaken met de hbo-opleidingen Maritiem Officier en Logistics Engineering van de HZ en alle maritieme- en logistieke mbo-opleidingen van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter van Scalda. Studiekiezers kunnen zodoende informatie krijgen over de opleidingen en tevens direct kennismaken met bedrijven uit de sector om te zien of een toekomst in deze vakgebieden bij ze past. De voorlichtingen voor de hbo-opleidingen worden verzorgd bij de HZ in het naast het Technum gelegen hoofdgebouw aan de Edisonweg 4. De voorlichtingen van de mbo-opleidingen worden verzorgd aan Boulevard Bankert 130.