Leren op de werkvloer

De Zeeuwse Praktijkroute
16 december 2021
Opleiding Kok

Heb je een leerling die liever in de praktijk leert, dan constant met de neus in de boeken zit? Graag brengen we nog even onze Zeeuwse Praktijkroute Economie en Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme onder de aandacht. Alle opleidingen binnen de richtingen economie en administratie en handel en ondernemen zijn via de Zeeuwse Praktijkroute Economie te volgen. De opleidingen binnen de richtingen horeca en toerisme en recreatie zijn te volgen via de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme. In alle regio’s in Zeeland, op alle niveaus. 

Het kenmerkende van de praktijkroute is dat studenten leren op de werkvloer, op een vraaggestuurde, student-georiënteerde manier. Zij hebben zelf de regie over hun opleidingstraject, maar staan er niet alleen voor. Iedere student heeft namelijk een coach van Scalda die, in het begin wekelijks en later tweewekelijks, gesprekken heeft met zowel de student, als de praktijkbegeleider. Deze intensieve begeleiding werpt zijn vruchten af! 

Kennis en vaardigheden

Het diploma dat studenten behalen, is exact hetzelfde als dat van de studenten die de opleiding via de reguliere weg doen. Dat betekent ook dat de studenten dezelfde kennis en vaardigheden moeten aantonen tijdens examens. De manier waarop de studenten deze kennis en vaardigheden opdoen verschilt echter. Omdat de praktijkroute een individuele aanpak kent, is het goed mogelijk om te versnellen of te vertragen.

Geen overbodige reistijd

Zeker voor studenten uit de regio Zeeuws-Vlaanderen is de praktijkroute een uitkomst, omdat zij dan niet naar Middelburg moeten voor hun opleiding. Het bedrijf waar de student gaat leren, is altijd in of nabij de woonplaats. Geen overbodige reistijd dus!

Meer informatie

Meer informatie over de Zeeuwse Praktijkroute Economie of de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme? Mail naar [email protected] of bel met onze regisseur Bart Verstraeten, 06-52755771.

Bij Scalda hebben we natuurlijk ook de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg en Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg. Kijk voor meer informatie hierover op https://scalda.nl/richtingen/praktijkroutes/zeeuwse-praktijkroute-ouderenzorg, https://scalda.nl/richtingen/praktijkroutes/zeeuwse-praktijkroute-gehandicaptenzorg of mail naar [email protected].

Omhoog