Leermiddelen bestellen voor uw BBL-student?

19 juni, 2018

BBL-studenten die in het schooljaar 2018/2019 een opleiding volgen bij Scalda bestellen hun leermiddelen zoals digitale licenties, excursies en overige schoolkosten eenvoudig via de MBOwebshop. Ook voor studieboeken is er de mogelijkheid om deze af te nemen via de MBOwebshop, zodat nog meer op één plek kan worden afgehandeld.

De MBOwebshop is een organisatie die voor scholen de verwerking van leermiddelen regelt. Scalda levert de informatie aan voor de artikelen die studenten nodig hebben, maar is geen partij in de uitlevering van de leermiddelen. Ook de financiële afhandeling van de leermiddelen, zowel voor studenten als bedrijven, vindt plaats via de MBOwebshop.

Werkwijze
Heeft u een BBL-student in dienst? Dan ontvangt hij of zij in de zomervakantie bericht van Scalda over het inloggen via MijnScalda, waarvandaan ze eenvoudig hun bestellingen in de MBOwebshop kunnen plaatsen. Indien u als werkgever voor een BBL-student de kosten voor de leermiddelen wilt betalen, kan de student er voor kiezen om de factuur naar u te laten versturen. Dit gaat als volgt:

  1. Studenten loggen in op MijnScalda.nl via de door school aangegeven procedure en starten daarvandaan de MBOwebshop.nl en hebben direct toegang;
  2. Studenten krijgen een persoonlijke leermiddelenlijst te zien met de benodigde artikelen, maken een selectie wat zij willen afnemen en plaatsen deze in het winkelmandje;
  3. Vervolgens selecteren zij in stap 2 bij Betaalverzoeken: Mijn werkgever/instelling betaalt. Studenten vullen vervolgens in:
    Naam bedrijf, naam contactpersoon en e-mailadres contactpersoon.
  4. Vervolgens bevestigenstudenten in de laatste stap het afleveradres en de order. 
  5. De ingegeven contactpersoon van de werkgever ontvangt nu op het opgegeven e-mailadres een betaalverzoek. In het betaalverzoek is een link opgenomen, die verwijst naar een online formulier.
  6. In het formulier vult de werkgever de benodigde informatie in (zoals KvK-nummer en betaalkenmerk) en kan er gekozen worden om het betaalverzoek te accepteren of te weigeren met opgaaf van reden.
  7. Bij een akkoord worden de ingevulde gegevens gevalideerd door de MBOwebshop.nl en wordt de geplaatste order met het goedgekeurde betaalverzoek direct uitgeleverd aan de student.
  8. De werkgever ontvangt per e-mail een factuur om te voldoen aan de MBOwebshop.nl.

Wij adviseren u vooraf aan uw BBL- studenten kenbaar te maken naar welke contactpersoonén e-mailadreshet betaalverzoek verstuurd dient te worden voor een vlotte afhandeling indien u graag de leermiddelen voor de student wilt betalen.

Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid een verzamelfactuur te ontvangen of heeft u overige vragen over de afhandeling van de betaling? Dan kunt u contact opnemen met de MBOwebshop.nl-servicedesk. Tussen 09.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 020 - 210 5550 of via [email protected].