Leermeesters maken kennis met het Techniekhuis

25 november, 2016

Maandagavond 21 november j.l. waren de leermeesters uit de lidbedrijven van het Vakcentrum Schilderen Zuid West te gast in het splinternieuwe Techniekhuis in Goes.

Voorzitter Erik Zegers (foto) van het Vakcentrum Schilderen Zuid West benadrukte in zijn welkomswoord het belang van nauwe samenwerking tussen de leermeester, de centrale figuur in de dagelijkse praktijk voor de student en Scalda en het Vakcentrum als begeleidend en opleidend instituut.

Na een Zeeuws buffet was het tijd voor twee workshops. Een over virtuele spuittechniek en de andere over leerlingbegeleiding. Daarnaast was er tijd ingeruimd voor een rondleiding door  Hans Sonke, instructeur/coördinator van het Vakcentrum, die met gepaste trots de mogelijkheden in de werkplaats toelichtte.

Jaap Verkamman en Anton Walravens van het SBB (verzameling van verschillende kenniscentra) gingen met de leermeesters terug naar hun eerste kennismaking met het bedrijf waar ze indertijd hun carrière gestart waren. Dit leverde niet alleen mooie verhalen op, maar ook de gedachte om de introductie voor een student serieus aan te pakken. Ook werd er gesproken over de veranderende wereld, die vraagt om een specifieke benadering van de student.

De 35 deelnemers waren onverdeeld enthousiast over de bijeenkomst.